Sorra fejeződnek be a nyugdíjasházak felújítási munkálatai

<strong>Sorra fejeződnek be a nyugdíjasházak felújítási munkálatai</strong>

Sorra fejeződnek be a nyugdíjasházak felújítási munkálatai

2024. június 11. kedd

Idén 40, lakhatásra nem alkalmas ingatlan felújítását végzi el a KIK-FOR Kft. Eddig a Nyíri úton 5, a Horváth Döme körúton pedig 9 nyugdíjas lakás készült el, utóbbiban a tizedik ingatlanon még dolgoznak a szakemberek. Az idősek hamarosan be is költözhetnek az ingatlanokba, amelyeket teljesen rendbe tettek.

Javában zajlik a munka Kecskeméten a Horváth Döme körút nyugdíjasházában. Immáron a 10. lakást újíttatja fel a KIK-FOR Kft. amelybe egy mozgáskorlátozott gyermek fog beköltözni édesanyjával. A már korábban elkészült 9 ingatlant pedig hamarosan elfoglalhatják azon idősek, akiknek szükségük van a segítségre.

– Azok az idős emberek, akik ilyen nyugdíjasházi elhelyezést kaptak, megérdemlik, hogy egy hosszú, ledolgozott élet után olyan körülmények között éljenek, ami biztonságot nyújt számukra, ahol nem kell a különböző lakásfenntartási kérdésekkel foglalkozni. Elfogadható és fizethető árakon tudják igénybe venni ezeket a lakásokat, ráadásául egy jó közösségben is élhetnek majd

— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Jánosi István, önkormányzati képviselő.

2022 óta folyamatosak a megújulások a nyugdíjasházban: faültetésekre, növények gondozására, tereprendezésre, kerítések festésére, új kerti bútorok kihelyezésére, postaládák kihelyezése valamint a lépcsőház falának festésére is sor került. A munka nem áll meg, az erkélyek szebbé tétele a következő feladat.

Hasonló korszerűsítési munkálatok zajlottak a Nyíri út 77/c szám alatt található nyugdíjasházban is, ahol 5 ingatlant újítottak fel a szakemberek.

– Itt a közelmúltban teljes körűen felújították a lakásokat. Új padló került be, új a konyha, új a fürdőszoba, teljesen felújították az elektromos hálózatot, de nemcsak lakáson belül történt felújítás, hanem kint a terasz, a park is megújult, hiszen ez is hozzátartozik, a fenntartó KIK-FOR Kft-nek a tevékenységébe

— mondta stábunknak Szamler László, önkormányzati képviselő.

Az üresen álló ingatlanok számának csökkentése érdekében a KIK-FOR Kft. önkormányzati segítséggel idén 40, lakhatásra nem alkalmas ingatlan felújítását végzi el. Ebbe tartozik bele a Horváth Döme körúti nyugdíjasház 10, valamint a Nyíri úti nyugdíjasház 5 lakásának rendbetétele is. Az idősek nemsokára be is költözhetnek az ingatlanokba, melyeket energetikailag, gépészetileg és építészetileg is teljesen rendbe tettek.

forrás: Molnár H. Boglárka www.hiros.hu