A térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt

<strong>A térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt</strong>

A térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt

2023. május 22. hétfő

A KIK-FOR Kft. munkatársa szombat délután (2023. május 13.) arról értesítette a Városrendészetet, hogy 10 és 13 óra közötti időtartamban ismeretlen tettesek nagy mennyiségű hulladékot helyeztek el a társaság kezelésében lévő, Mátis Kálmán utca 1. szám alatti ingatlan hulladéktároló edényeiben, valamint a tárolók melletti füves területen.

A közterület-felügyelők soron kívül a helyszínre siettek, átvizsgálták a hulladékot és adatgyűjtésbe kezdtek. Az illegálisan elhelyezett hulladék zömében lakásfelújításból származott: festékes vödrök tömkelege beszáradt festékkel, hígító maradékkal, valamint gipszkarton és egyéb építési hulladék volt.

A Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák szerencsére rögzítették a jogellenes cselekményt. A felvételeken jól látható az elkövetéshez használt gépkocsi útvonala és rendszáma is. Továbbá az elkövetők is felismerhetőek, így az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövezők beazonosítása.

Az elkövetők megbánták és vállalták tettük következményeit. Hétfőn pedig az illegális hulladék tulajdonosa arról tájékoztatta dr. Német Zsoltot, a Városrendészet intézményvezetőjét, hogy a szemetet elszállította. Az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása azonban nem mentesíti az elkövetőket az általuk elkövetett jogsértés következményeitől. Ezért a Városrendészet büntető feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a rendőrség és a városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladékelhelyezések megszüntetése közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladéklerakást észlelnek, hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.

Galéria (7 kép)

Forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/a-terfigyelo-kamera-buktatta-le-az-illegalis-szemetelot