Elégedett ingatlantulajdonosok a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlegéről

Elégedett ingatlantulajdonosok a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlegéről

Elégedett ingatlantulajdonosok a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlegéről

2014. április 10. csütörtök

A KIK-FOR Kft. mintegy két évtizede foglalkozik társasházkezeléssel. Az önkormányzati bérlakások privatizációja az 1990-es évek közepétől kezdődött meg, és a tulajdonosok, a társasházi közösségek részéről ekkor merült fel az igény, hogy a cég lássa el teljes körű közös képviseletüket.

A részleg jelenleg közel negyven társasház több mint ezer ingatlanának közös képviseletét és kezelését látja el a társasházi törvény előírásainak megfelelően. Közös képviseleti és társasházkezelői feladatokat végeznek egyebek mellett belvárosi új építésű ingatlanoknál, de kezelnek a város különböző részein régebbi típusú társasházakat, parkolóházat is. Februárban megkezdődtek – a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlegéhez tartozó társasházaknál – az évi rendes beszámoló közgyűlések. A hatályos jogszabályok értelmében május 31-ig ezeket minden lakóközösség számára meg kell tartani. A közgyűléseken a lakók teljes körű tájékoztatást kapnak egyebek mellett az ingatlanok működtetése, üzemeltetése során az elmúlt évben felmerült költségekről, a befolyt bevételekről és a lakóközösség jelenlegi anyagi helyzetéről. Jelenleg már a részleghez tartozó társasházak több mint fele esetében tartották meg a beszámolókat, amelyeket eddig minden lakóközösség el is fogadott.

A Kecskeméti Lapok korábban már készített interjúkat, közölt cikkeket a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlegéről. Ezúttal azonban kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyennek értékelik a részleg munkáját a képviselt társasházakban élők.

Az Arany János utca 8/A számú épületben lakó Kiss Ottó annak a véleményének adott hangot, hogy kifejezetten eredményes évet zárt közösségük, köszönhetően a részleg tevékenységének is.

– Tavaly nyáron zökkenőmentesen megtörtént a társasház utca felőli homlokzatának rekonstrukciója. Már több éve gondot jelentett a felújítás, de nem tudtuk megoldani. A külső homlokzat már balesetveszélyt okozó állapotba került, ezért a lakóközösség egyhangúlag úgy döntött, előbb az épületnek ezt a részét kell rendbe tenni. Abban, hogy ezt ilyen gördülékenyen sikerült megoldani, sokat segített a KIK-FOR Kft. közös képviseleti részlege is, valamint az, hogy a társaságnak kiválóak a kapcsolatai a kivitelezőkkel, a különböző szakipari területek vállalkozásaival. A részleg munkatársai egyébként is rugalmasak, segítőkészek, és igyekeznek minden bejelentett hibát a lehető legrövidebb időn belül elhárítani. Maximálisan elégedett voltam a 2013-as évre vonatkozó beszámolóval is, amely az elmúlt öt esztendőben a legrészletesebb volt – mondta Kiss Ottó.

Az elégedettség hangján szólt a közös képviseleti részleg tevékenységéről Csősz Gyula is, aki tizenhat éve él a Botond utca 1. szám alatti kilenclakásos társasházban.

– Már amikor ide költöztünk, akkor is a részleg látta el a közös képviseletünket. Soha nem volt problémám velük, de az utóbbi években még a korábbiaknál is színvonalasabb munkát végeznek. Bármilyen meghibásodás fordul elő, amint szólunk, gyakorlatilag máris jönnek, és intézkednek. Fontosnak tartom, hogy a közös költséget is elfogadható, reális szinten határozzák meg. Az elmúlt esztendőkben ebből jutott az épület külső festésére, a lépcsőház festésére, valamint új kaputelefonok felszerelésére és beüzemelésére is. A tavalyi évre vonatkozó beszámolót is elfogadta a lakóközösségünk – jelentette ki Csősz Gyula.

tn_DSC_0339