Megújul a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodája

<strong>Megújul a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodája</strong>

Megújul a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodája

2023. augusztus 2. szerda

Megújul a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodája, megújulnak a belső terek és az intézmény udvara, valamint az energetikai korszerűsítésre is sor kerül. A korszerűsítés több mint bruttó 400 millió forintból valósul meg, bruttó 210 milliós önkormányzati támogatással. Az óvoda várhatóan az év végére elkészül.

FOTÓ: BANCZIK RÓBERT

1978-ban épült a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodája, most pedig, 45 év után az intézmény teljes körű felújításon megy keresztül, kívül – belül megújul. Az épület energetikai korszerűsítése is megtörténik: az épület lapos teteje szigetelést kap, megújul a gépészet, kicserélik a radiátorokat, az elavult hálózatot, valamint napelemes rendszer is elhelyezésre kerül. A belső burkolatot felújítják, a falakat lefestik, a beépített bútorokat kicserélik.

Az óvoda nem csak belül, hanem kívül is megújul, sőt a környezetét is rendbe teszik a szakemberek: az udvar új burkolatot kap, ivó kutakat helyeznek ki, valamint a játszótéri játékokat is felújítják. A sajtónyilvános helyszínbejárást ma délelőtt tartották. Balogh Zoltán a Fejlesztéspolitikai Iroda vezetője ismertette: a felújítás összesen bruttó 404 millió forintból valósul meg. Ebből az energetikai projekt támogatási összege 214 millió forint, ehhez a város vezetése 72 millió forintot ad, az intézmény belső és külső megújítását pedig a város saját büdzséjéből finanszírozza, 136, 5 millió forintos összegből. 

Engert Jakabné alpolgármester a helyszínbejáráson elmondta: Kecskemét városvezetése elkötelezett abban, hogy a köznevelési intézményei családbarát környezetet tudjanak képviselni, ahol a szülők biztonságban tudják gyermekeiket. Sorra épülnek, újulnak meg az óvodák és a bölcsődék nem csak a belvárosában, hanem a különböző városrészekben is, így Katonatelepen, Ménteleken, Hetényegyházán, Homokbányán vagy Kadafalván.

– Mindig is nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a családok kéréseit meghallgassuk, az óvodafejlesztés a külvárosi részekben, lakóövezetekben fog fejlődni és épülni. Mindemellett a meglévő óvodáink is folyamatosan szépülnek és megújulnak energetikai, gépészeti és egyéb belsőépítészeti szempontból is 

— mondta Engert Jakabné.

Az alpolgármester hozzátette: hálás a szülők együttműködéséért, hiszen a munkálatok alatt szeptembertől csak 4 csoport tud az intézményben maradni, a többi csoport más intézményekben kap majd helyet a felújítás végéig.
A Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodájában várhatóan az év végéig befejeződnek a munkálatok, így a gyerekek a mai kornak megfelelő, modern, környezetbarát és energetikai szempontból is korszerű intézményt vehetnek birtokba.

forrás:hiros.hu