Szemereyné Pataki Klaudia: Egyik fő célunk a bérelhető ingatlanok számának növelése Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia: Egyik fő célunk a bérelhető ingatlanok számának növelése Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia: Egyik fő célunk a bérelhető ingatlanok számának növelése Kecskeméten

2024. július 7. vasárnap
Szemereyné Pataki Klaudia: Egyik fő célunk a bérelhető ingatlanok számának növelése Kecskeméten

Kecskemét Közgyűlése 2024. június 27-ei ülésén tárgyalta a Kik-For Kft. vagyonkezelési beszámolóját. A beszámolót a Közgyűlés elfogadta. Ennek részleteiről adott tájékoztatást a Rádió1 Gongban Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

k0704Szemereyne.jpg

A polgármester a rádiónak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a közgyűlés elé került szokásos vagyonkezelési beszámoló a cég idei önkormányzati ingatlan felújításairól is szólt, ami egy új korszak kezdete.

– Kecskemét ingatlangazdálkodással kapcsolatos feladatellátásainál az egyik fő célunk az üresen állás csökkentése, a bérelhető ingatlanok számának növelése – mondta Szemereyné Patakai Klaudia. – Ezért is nagy öröm számunkra, hogy csak ebben, a 2024-es évben összesen 30+10, azaz 40 darab, eddig üresen álló lakást sikerült a KIK-FOR Kft. közreműködésével felújítanunk.

A 30-as csomagban, a felújításra kijelölt lakások kiválasztásánál – kategóriájukat tekintve – a családos, a nyugdíjas bérlők mellett a fiatalokra is egyaránt kiemelt figyelmet fordít Kecskemét városvezetése. Ezek az ingatlanok a város közkedvelt részein találhatók: jellemzően széchenyivárosi, árpádvárosi, illetve belvárosi lakások. Az intézkedés keretében KMJV önkormányzata bruttó 215.265.000 forinttal segítette a kecskemétiek lakhatását.

– Kiemelt figyelmet fordítottunk a Horváth Döme körúti nyugdíjasházban található leromlott állapotú lakások felújítására is – tette hozzá Kecskemét polgármestere. – Ebben a tömbházban ugyanis 9 lakás már teljesen elkészült, a tizedik lakás pedig rövidesen átadásra kerül. Erre a projektre összesen bruttó 35.348.766 forintot fordítottunk.

k0704haz02.jpg

Az önkormányzat támogatásával így 2024-ben – rövid idő alatt – 40 lakást újított fel a KIK-FOR Kft., amely most bérbeadhatóvá vált. A felújításra, korszerűsítésre így összesen 250.613.766 forintot biztosított Kecskemét Önkormányzata. Mely a KIK-FOR Kft.-vel közösen nem csak magukkal a lakásokkal foglalkozik, hiszen számos egyéb, komfortérzetet javító, intézkedést tettek az elmúlt időszakban, és rendezték a területhez kapcsolódó közvetlen környezetet:

– széleskörű összefogással a Széchenyi sétányon sikerült rendezni az illegális hulladéklerakás helyzetét,

– ezzel sikerült növelni a parkolóhelyek számát,

– felújították a liftet,

– lépcsőfeljárókat, bejárati ajtókat festettek, növényeket telepítettek, kis pihenőszegleteket alakítottak ki,

– a homlokzat hasznosítatlan részeit dekor elemekkel látták el, rendezve ezzel az összhatást,

– valamint szelektíven gyűjtik a hulladékot, és edukálják a lakosságot.

Forrás: keol.hu