Teljesen megújul a Lánchíd Utcai Óvoda

<strong>Teljesen megújul a Lánchíd Utcai Óvoda</strong>

Teljesen megújul a Lánchíd Utcai Óvoda

2023. augusztus 2. szerda

A széchenyivárosi óvodában nem csak energetikai, hanem belső felújítást is elvégeznek a kivitelezők. Erről az újságírók személyesen is meggyőződhettek 2023. augusztus 1-jén, amikor sajtónyilvános bejárást szervezett számukra a Kecskeméti Önkormányzat.

A bejáráson részt vett Engert Jakabné alpolgármester, Balogh Zoltán, az önkormányzat Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője, dr. Temesvári Péter jegyző és Nagy Gábor Tibor, a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft., valamint a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Engert Jakabné hangsúlyozta, hogy a városvezetés elkötelezett új bölcsődék, és óvodák építésére, valamint a korábbiak fejlesztésére. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 100 százalékos támogatási intenzitású pályázat keretében 1.019.000.000 Ft támogatást nyert különböző önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére. A TOP-6.5.1-19-KE1-2020-00001 azonosító számú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projektnek köszönhetően Kecskeméten 4 köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó intézmény 10 feladatellátási helyén, 12 önkormányzati tulajdonú épület energetikai fejlesztése valósul, illetve már valósult meg. A fejlesztések az alábbi intézményeket érintik, illetve már érintették:

Corvina Óvoda

– Ceglédi Úti Óvodája „A” „B” és „C” épületei (6000 Kecskemét, Ceglédi út 5.)

– Ifjúság Úti Óvodája (6000 Kecskemét, Ifjúság útja 1.)

– Nyitra Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Nyitra u. 4.)

– Forradalom Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Forradalom utca 3.)

Ferenczy Ida Óvoda

– Mátis Kálmán Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Mátis Kálmán utca 4.)

– Szabadkai Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Szabadkai utca 1/a.)

Kálmán Lajos Óvoda

– Széchenyi Sétányi Óvodája (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 1.)

– Lánchíd Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 16.)

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága

– Csipcsirip Bölcsőde (6000 Kecskemét, Forradalom utca 5.)

– Aranyhaj Bölcsőde (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 14.)

Engert Jakabné emlékeztetett arra, hogy Katonatelepen már átadták, Hetényegyházán pedig szeptember 1-től birtokba veszik a gyerekek a kétcsoportos bölcsődét. Homokbányán is épült bölcsőde, és folyamatban van a Klapka utcai intézmény megújítása, valamint tervezés alatt áll a kadafalvi bölcsőde is.

Balogh Zoltán tájékoztatta az újságírókat arról, hogy a Lánchíd utcai óvoda épületét a kivitelezés során teljeskörűen szigetelik, új nyílászárókat építenek be és megújul a gépészet is. A tetőre napelemek kerülnek, kicserélik az elektromos hálózatot, felújítják a vízesblokkokat, új bútorok kerülnek az épületbe és az udvar is megújul.

Mint elhangzott, a beruházás összköltsége bruttó 424 millió forint. Melyből az energetikai felújítás támogatási összege több mint 214 millió forint, amit 72 millió forintos önerővel egészített ki Kecskemét. A kiegészítő felújítás önkormányzati önereje további 136,5 millió forintot tesz ki, így a város mintegy 210 millió forintot fordít az intézmény felújítására.

A Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai Óvodájában várhatóan az év végéig befejeződnek a munkálatok.

forrás:keol.hu