Tíz újabb bérlakás újult meg a fiatalok számára

<strong>Tíz újabb bérlakás újult meg a fiatalok számára</strong>

Tíz újabb bérlakás újult meg a fiatalok számára

2024. június 11. kedd

Idén 40, lakhatásra nem alkalmas ingatlan felújítását végzi el a KIK-FOR Kft. Tegnap a nyugdíjas bérlakásokról szóltunk, ma pedig a javarészt fiatalok lakhatására alkalmas, Széchenyi sétányon található ingatlanok felújításának jártunk utána. Az egyik tízemeletesben teljesen rendbe tettek tíz lakást, melybe hamarosan már be is költözhetnek a lakók.

„A város vezetése számít a fiatalokra, megpróbáljuk őket Kecskeméten tartani.” Ezt Nemcsik Mátyás mondta a Kecskeméti Médiacentrum stábjának, amikor az önkormányzati képviselő bemutatta azt a 10 lakást, melyet a KIK-FOR Kft. teljes egészében felújított.

– Fontos, hogy ha már itt dolgoznak vagy itt akarnak letelepedni, akkor biztosítsunk számukra megfelelő lakhatási feltételeket. Egy ékes bizonyítéka ennek a Széchenyi sétány tízemeletese, ahol gyönyörűen felújították a lakásokat

— mutatta be stábunknak Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő. 

A szakemberek energetikailag, gépészetileg és építészetileg is teljesen rendbe tették az ingatlanokat. Az olcsó bérleti díjjal rendelkező lakások mellett a város egyéb támogatással is segíti a fiatalokat.

– 30 millió forintos keretösszeg áll minden évben rendelkezésre Kecskemét Megyei Jogú Város költségvetéséből, ami a pályakezdő fiatalok lakhatásának támogatására szolgál. Ügyelünk arra, hogy ezt a támogatási formát piaci alapú lakásokra is tudják hasznosítani

— tette hozzá a képviselő. 

Ez azt jelenti, hogy akár 50 ezer forintos támogatást is kaphat egy pályakezdő fiatal. Idén a KIK-FOR Kft. 40 lakás felújítását végzi el. Az önkormányzat célja, hogy az ingatlanok minél nagyobb hasznosítási rátával legyenek kiadva, és azonnal költözhetőek legyenek.

Forrás: Molnár H. Boglárka www.hiros.hu