Tovább fejlődik a Homokbánya

Tovább fejlődik a Homokbánya

Tovább fejlődik a Homokbánya

2015. március 12. csütörtök

014Kecskemét dinamikusan fejlődő városrésze a homokbányai terület, melyen a Téglás utca 5. szám alatti ingatlanon lévő épület felújítása és abban két ütemben, összesen hatvan lakás kialakítása kezdődött el. Az első ütemben tavaly húsz lakás készült el. A használatba vételi engedély megszerzését követően január-február hónapokban mind a húsz lakásba bérlő is költözött.
Homokbánya térségében 1990-ig szovjet katonai laktanya működött, azonban a katonák kivonulása után az épületek sok éven keresztül üresen álltak. A térség fejlesztése lassan indult meg, ma már azonban egyre több épületet újítanak fel különböző funkciókkal. Homokbányán az 1990-es évek eleje óta középiskola működik, 2001-ben modern főiskolai kollégiumokat alakítottak ki. 2001-2002-ben pedig megtelt élettel a környék, ugyanis Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata – a Széchenyi-terv keretében pályázati forrásból – összesen kettőszáznegyven bérlakást újított fel. A bérlakás-építési beruházások miatt a térség a figyelem középpontjába került, folyamatos a magántulajdonú épületek felújítása és egyre több lakást alakítanak ki bennük. Homokbánya fokozatosan benépesül, már önálló kis városrészként működik, van itt bolt, jó az infrastruktúra, a közösségi közlekedés és autóval is könnyen megközelíthető. Az egyre nagyobb érdeklődés ellenére azonban a környék csendes, biztonságos, tipikusan zöldövezeti, ideális azoknak, akik szeretik a nyugalmat.
A KIK-FOR Kft. tulajdonában lévő, a közelmúltban felújított épületrész új gépészeti és elektromos rendszert kapott, hőszigetelés került a homlokzatra és a tetőre, valamint a nyílászárókat is kicserélték. A beköltöző bérlők három változatú fürdőszoba-burkolat, valamint három változatú laminált parketta és hidegburkolat kombinációjú lakás közül választhattak. Az épületkomplexumhoz játszótér is tartozik, a kerítéssel lezárt területre hamarosan új játszótéri eszközök is kerülnek.
– Jól érzem magam Homokbányán, a környék csendes, ugyanakkor nem nevezném kihaltnak és minden beszerezhető a környéken, amire egy háztartásnak szüksége van. Jó dolog, hogy azáltal, hogy itt bérlek lakást, tanúja lehetek a környék fejlődésének és kivirágzásának. A lakóközösség nagyon jó, mindegyik korosztályból képviseltetik magukat itt. Vigyázunk a rendre és a tisztaságra, tiszteletben tartjuk egymás nyugalmát. A lakással minden téren meg vagyok elégedve, kényelmes, praktikus kialakítású és felszereltségű, a rezsiköltségek alacsonyak. A KIK-FOR Kft. munkatársai segítőkészek, a beköltözés zökkenőmentes volt – számolt be eddigi tapasztalatairól Kovács Éva, az egyik felújított lakás bérlője.