Ismét fantasztikus sikert aratott a Gyermekek a Gyermekekért Jótékonysági Gálaest

Ismét fantasztikus sikert aratott a Gyermekek a Gyermekekért Jótékonysági Gálaest

Ismét fantasztikus sikert aratott a Gyermekek a Gyermekekért Jótékonysági Gálaest

2024. április 22. hétfő

Több mint háromszáz gyermek lépett fel a 29. Gyermekek a Gyermekekért gálán. Mindannyian oktatási intézményekből, illetve különböző művészeti csoportokból érkeztek. A verstől a komolyzenéig, a modern tánctól a légtornáig, sokféle produkció és színes repertoár várta a gálára érkező közönséget. A cél azon túl, hogy a fellépők megmutathassák tehetségüket, a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése volt.

Huszonkilencedik alkalommal hívta össze a Városi Szociális Közalapítvány mindazon fiatalokat, akik nem csupán tehetségesek, hanem szívesen állnak a jó ügy mellé. Ez esetben, a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért fogott össze az a 300 fiatal, akiket a rendezvény fő mozgatórugója, Sirkó László színművész válogatott ki a 29. Gyermekek a Gyermekekért Jótékonysági Gálára. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban megtartott eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is köszöntötte a jelenlévőket.

„Ez a mai este is bizonyítja azt, hogy hogyan is tudunk emberek maradni. Hogyan is tudunk úgy adni és kapni, hogy közben örömet okozunk. Hogyan is tudunk úgy adni, hogy közben segítünk másoknak. És, hogyan tudunk úgy adni, hogy közben megmutatjuk azokat a tehetségeket, fiatalokat, gyermekeket, felkészítő tanárokat, akik hihetetlen nagy lelkesedéssel, hatalmas szeretettel a szívükben örömet és boldogságot szeretnének adni az egész városnak és rajtuk keresztül a rászorultaknak”
— hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő a második felvonás elején elmondta, hogy szűk három évtizeddel ezelőtt Varga László nagytiszteletű úr álmodta meg ezt a jótékonysági gálát.

„A legnagyobb köszönetem a szülőké. Azoké a szülőké, akik a gyermekeikbe szellemi tőkét fektetnek, türelemmel nyesegetik a legdrágább kincsüket. Azt szoktuk mondani mi, szülők, nagyszülők, hogy a gyermekünk az életünk folytatása, és nekünk a legdrágább.”

A beszédkor Sirkó László is hangsúlyozta, a legszebb, hogy „a gyerekeinket, unokáinkat megtanítjuk az adni akarás, az adni tudás gyönyörűségére.” A több mint 300 gyermek is erre volt bizonyíték a mai estén. Mint ahogy a minőségben, úgy a műfaji sokszínűségben sem csalódhattak a nézők: a verstől a komolyzenéig, a modern tánctól a légtornáig, sokféle produkció és színes repertoár várta a gálára érkező közönséget. A jótékonysági esemény bevételét a szociálisan rászorulók megsegítésére ajánlották fel.

Forrás: www.hiros.hu Molnár H. Boglárka